Ingrediënten

  2 uien
  2 teentjes knoflook
  1 rode peper
  2 kipfilets
  450 gram tomaten
  4 eetlepels olijfolie
  1 1/4 liter kippenbouillon (van tabletten)
  4 rode paprika
  peper en zout
  1 dl room culinair

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Leg ze met de bolle zijde naar boven op een stuk aluminiumfolie onder de hete grill en rooster ze 1 minuut. Bestrijk ze met een beetje olie en rooster ze nog 10 minuten. Laat ze afkoelen.
Pel en snipper de uien. Pel de knoflook. Maak de peper schoon, verwijder de zaadjes en snij de rest fijn. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij de rest in stukken. Kook de kipfilets in de hete bouillon in ongeveer 15 minuten helemaal gaar. Neem ze uit de pan en snij ze in reepjes. Ontvel de paprika’s en hak ze grof. Verhit de rest van de olie in een ruime pan en fruit de uien en de uitgeperste knoflook op halfhoog vuur goudgeel en glazig. Voeg de rode peper, paprika en de bouillon toe en breng alles aan de kook. Voeg de tomaat en peper en zout naar smaak toe en kook de soep 15 minuten op een laag vuur. Voeg de room toe en pureer de soep met een staafmixer. Proef de soep en voeg eventueel zout en peper toe. Voeg de kipfilet toe en warm kort door. Serveer de soep warm of koud.

Tip: garneer de soep met in kleine blokjes gesneden gele paprika en fijngehakte verse koriander.