Ingrediënten

  300 gram grote sint-jakobsschelpen, schoongemaakt
  3 eetlepel Thaise vissaus
  1 limoen
  1 eetlepel rode currypasta
  1 dl kokosmelk
  1 cm gemberwortel, fijngehakt
  1 rode ui, grofgehakt
  scheutje olie
  1 grote teen knoflook, fijngehakt
  een handje koriander
  klein blikje bamboescheuten
  1 pakje minimais
  3 lente-uitjes

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Snij de lente-ui schuin in stukjes en de minimais in drieën, laat de bamboereepjes uitlekken. Verhit een scheutje olie in een wok en bak er de knoflook en gember in tot het flink gaat geuren. Doe de groenten erbij en schep even om. Voeg de kokosmelk en currypasta toe. Knijp de limoen erboven uit en voeg zoveel water toe tot alles half onder staat. Breng aan de kook en dek af met een deksel. Laat een minutt of 5 pruttelen. Proef en breng op smaak met vissaus. Snij tijdens het pruttelen de sint-jakobsschelpen overdwars in 2 of 3 dunne plakjes, dwars op de draad. Voeg ze bij de groente, schep ze om en laat nog ongeveer 2 minuten sudderen. Bestrooi met korianderblad.