Ingrediënten

  1 eetlepel zongedroogde tomatentapenade
  1 blikje artisjokkenharten (400 gram)
  300 gram oesterzwammen
  5 1/2 eetlepel olijfolie
  1 teentje knoflook
  2 courgettes
  1 ui
  1 groentebouillontablet
  300 gram risottorijst
  1 dl witte wijn
  150 gram verse T?te de Moine (kaas)
  peper

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Benodigheden: uitsteekring doorsnede ca 8 cm.

Ui en knoflook pellen en fijnsnipperen. Courgettes wassen en in lengte halveren. Van snijkant van courgette met kaasschaaf vier plakjes afschaven. Rest van courgettes in blokjes snijden. Grillpan dun inwrijven met 1/2 eetlepel olijfolie en courgetteplakjes om en om grillen. Courgetteblokjes in grillpan ca. 5 minuten al omscheppend grillen. Uit pan nemen en laten afkoelen.
Oesterzwammen schoonvegen. Artisjokken laten uitlekken en in vieren snijden. Tapenade en 1 eetlepel olijfolie door elkaar roeren.
In pan 3 eetlepels olijfolie verhitten en ui en knoflook ca. 1 minuut zachtjes fruiten. Rijst erdoor scheppen en ca. 2 minuten meebakken tot korrels glazig zijn. Wijn toevoegen, laten verdampen en vervolgens beetje bij beetje 8 dl water toevoegen. Bouillontablet erboven verkruimelen. Rijst volgens gebruiksaanwijzing gaar koken. Laatste 5 minuten courgetteblokjes meewarmen. Intussen kaas in krullende plakjes schaven. Helft door de risotto roeren. Op smaak brengen met peper.
Vier borden voorverwarmen. In koekenpan 1 eetlepel olijfolie verhitten en oesterzwammen op hoog vuur ca. 3 minuten bakken. Artisjokken toevoegen en ca. 3 minuten zachtjes meebakken. Op smaak brengen met peper.
Intussen risottotaarjtes maken: ring in midden van bord plaatsen. Courgetteplakjes aan binnenkant tegen ring leggen en ring vullen met risotto. Risotto met lepel gladstrijken en ring voorzichting omhoog trekken. Op zelfde manier op andere borden taartjes maken. Rest van kaaskrullen in kring op risotto leggen.
Oesterzwammen en artisjokkenpartjes naast risotto leggen. Tomatentapenade eromheen druppelen.