Ingrediënten
150 gram spaghetti
1/2 theelepel tijm
1/2 eetlepel citroensap
4 eetlepels parmezaanse kaas
4 takjes peterselie
2 portobello
50 gram pijnboompitten
1/2 bekertje creme fraiche
4 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook
1 zakje rucola
Bereidingswijze
Voor 2 personen.
Knoflook pellen en fijnsnipperen. Portobello’s schoonvegen. Steeltjes erafsnijden en in kleine stukjes snijden. Boven kommetje peterselie fijnknippen en mengen met 2 eetlepels parmezaanse kaas.
In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten. Helft van knoflook, paddestoelenblokjes en tijm ca. 3 minuten roerbakken. Creme fraiche, pijnboompitten en peterselie/kaasmengsel erdoor roeren. Portobello’s vullen met paddestoelenmengsel.
Oven voorverwarmen op 175 graden. Portobello’s in schaal leggen. In kommetje 2 eetlepels olijfolie mengen met citroensap en portobello’s ermee besprenkelen. Portobello’s in midden van de oven in ca. 20 minuten bakken.
Intussen spaghetti gaar koken. Rucola in stukjes scheuren. Spaghetti, rucola, rest van knoflook en olijfolie door elkaar scheppen en over twee borden verdelen. Portobello’s erop leggen.
Recente reacties