Ingrediënten
koriander
klontje boter
Hele pompoen
scheutje kokosmelk
1 gesnipperde ui
melk
een paar gekookte aardappels
zout en peper
komijnzaad
scheutje olie
Bereidingswijze
Kook de pompoen voor in de magnetron want rauw opsnijden kan je wat vingers kosten
Zo’n 30 minuten op hoog voor een grote, (prik wat gaatjes met een vork voordat je kookt.
Laat afkoelen en pel de pompoen
Braad wat uitjes in olie en voeg pompoen, water en melk toe (hoeveelheid afhankelijk van hoe dik je de soep wilt hebben, en een paar
gekookte aardappels om de soep te binden. Pureer
de soep. Voeg zout peper en een klein beetje komijnezaad toe (komijnsmaak wordt
sterker naarmate je de soep bewaart). Voeg kokosmelk toe en een klontje boter en Koriander bij opdienen.
Eeen grote pompoen geeft je een grote pan soep voor een legertje mensen of ettelijke dagen makkelijk eten.
Recente reacties