Ingrediënten

  koriander
  klontje boter
  Hele pompoen
  scheutje kokosmelk
  1 gesnipperde ui
  melk
  een paar gekookte aardappels
  zout en peper
  komijnzaad
  scheutje olie

Bereidingswijze

Kook de pompoen voor in de magnetron want rauw opsnijden kan je wat vingers kosten
Zo’n 30 minuten op hoog voor een grote, (prik wat gaatjes met een vork voordat je kookt.
Laat afkoelen en pel de pompoen
Braad wat uitjes in olie en voeg pompoen, water en melk toe (hoeveelheid afhankelijk van hoe dik je de soep wilt hebben, en een paar
gekookte aardappels om de soep te binden. Pureer
de soep. Voeg zout peper en een klein beetje komijnezaad toe (komijnsmaak wordt
sterker naarmate je de soep bewaart). Voeg kokosmelk toe en een klontje boter en Koriander bij opdienen.
Eeen grote pompoen geeft je een grote pan soep voor een legertje mensen of ettelijke dagen makkelijk eten.