Ingrediënten

  2 uien
  2 tenen knoflook
  3 eetlepels zonnebloemolie
  2 theelepels kerriepoeder
  1 theelepel sambal
  1 zak zuurkool (500 gram)
  800 gram aardappels
  30 gram verse peterselie
  200 ml room culinair
  200 gram gerookte zalmsnippers

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Uien en knoflook pellen en fijnsnijden. Olie in diepe pan verhitten en hierin ui 3 minuten bakken. Knoflook, kerrie en sambal toevoegen en nog 1 minuut bakken. Zuurkool en 1/2 kopje water toevoegen en met deksel op de pan 15 minuten koken. Aardappels in laagje water met zout gaarkoken en afgieten. Peterselie fijnsnijden. Room aan zuurkool toevoegen en 1 minuut koken. Zuurkool van vuur afhalen en de zalmsnippers en helft van peterselie erdoor scheppen. Aardappelen en zuurkool met wat vocht op 4 borden scheppen. Rest van peterselie erover strooien.