Ingrediënten
2 uien
2 tenen knoflook
3 eetlepels zonnebloemolie
2 theelepels kerriepoeder
1 theelepel sambal
1 zak zuurkool (500 gram)
800 gram aardappels
30 gram verse peterselie
200 ml room culinair
200 gram gerookte zalmsnippers
Bereidingswijze
Voor 4 personen. Uien en knoflook pellen en fijnsnijden. Olie in diepe pan verhitten en hierin ui 3 minuten bakken. Knoflook, kerrie en sambal toevoegen en nog 1 minuut bakken. Zuurkool en 1/2 kopje water toevoegen en met deksel op de pan 15 minuten koken. Aardappels in laagje water met zout gaarkoken en afgieten. Peterselie fijnsnijden. Room aan zuurkool toevoegen en 1 minuut koken. Zuurkool van vuur afhalen en de zalmsnippers en helft van peterselie erdoor scheppen. Aardappelen en zuurkool met wat vocht op 4 borden scheppen. Rest van peterselie erover strooien.
Recente reacties