Ingrediënten

  50 gram sugarsnaps, overlangs gehalveerd
  bosje verse koriander
  2 rode Thaise pepers
  1 1/4 liter kippenbouillon
  1 stengel citroengras, grof gehakt
  2 1/2 cm verse gemberwortel, geschild en in schijfjes
  2 middelgrote, rijpe tomaten
  2 kipfilets (ca 175 gram per stuk)
  3 bosuitjes, in ringetjes
  50 gram verse doperwtjes
  1 eetlepel Thaise vissaus
  1 eetlepel tamarindepuree
  sap van 1 limoen

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Pluk de korianderblaadjes van de takjes. Snij 1 peper overlangs doormidden en verwijder de zaadjes. Breng de bouillon met de koriandersteeltjes, gehalveerde peper, citroengras en gember aan de kook en laat ca. 15 minuten trekken. Giet kokend water over de tomaten, laat ze 1 minuut staan en giet ze af. Ontvel de tomaten, snij ze in vieren en verwijder de zaadjes. Snij elk partje in de lengte in drie?n. Snij de kip in smalle reepjes. Zeef de bouillon. Breng hem tegen de kook aan. Roer er de kip en de helft van de bosui door, sluit de pan en pocheer de kip in 5 minuten gaar.
Maak de andere peper schoon, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in smalle reepjes. Roer doperwten, sugarsnaps, peper, vissaus, tamarinde en limoensap door de soep en laat hem 2-3 minuten zachtjes koken. Roer er de tomaat door en verdeel de korianderblaadjes over vier soepkommen. Schep de hete soep erop en bestrooi met de resterende bosui.