Ingrediënten

  grote handvol basilicum, in stukken gescheurd
  2 theelepels fijngehakte kappertjes, afgespoeld onder water
  4 eetlepels fijngehakte zwarte olijven
  100 gram gebroken spaghetti
  1 liter groentenbouillon
  2 blikken (a 400 gram) tomaten
  1 rode chilipeper (zonder zaadjes) gesnipperd
  1 rode ui, gesnipperd
  1 eetlepel olijfolie, + iets extra olijfolie om over de soep te sprenkelen

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Verhit de olie in een grote pan. Doe de uien en chili in de pan en bak 10 minuten tot de ui zacht is. Voeg de tomaten toe en maak ze fijn met een lepel en doe er dan de bouillon bij. Breng aan de kook en laat 5 minuten sudderen. Doe de spaghetti erbij en laat nog 6-8 minuten sudderen tot de spaghetti gaar is. Roer de olijven en de kappertjes erdoor. Schep de soep in de borden en druppel er nog wat olijfolie over.