Ingrediënten

  500 gram pastinaak
  2 handperen
  1 ui
  1 teentje knoflook
  1 eetlepel boter
  2 blokjes tuinkruidenbouillon
  4 takjes peterselie
  150 ml slagroom
  75 gram gorgonzola

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Schil de pastinaak en de peren. Snijd ze in stukken. Pel de ui en de knoflook. Snipper de ui en knoflook en fruit deze ca. 2 minuten in de boter.
Voeg de pastinaak en de peren toe en laat deze ca. 4 minuten meebakken. Schenk er 750 ml water bij en verkruimel de bouillonblokjes erboven.
Laat de soep afgedekt ongeveer 20 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer. Hak de peterselie en klop de slagroom lobbig (halfstijf).
Verdeel de soep over 4 borden. Garneer de soep met de slagroom en de peterselie en verkruimel de gorgonzola erover.