Ingrediënten

  1/2 bosje peterselie
  400 gram verse spaghetti
  150 gram Edammer
  1/4 groentebouillonblokje
  100 ml slagroom
  1 theelepel paprikapoeder
  1 rode paprika
  1 eetlepel olie
  1 ui
  2 eetlepels extra vergine olijfolie
  zout en peper

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Breng water aan de kook voor de pasta. Pel en snipper de ui. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in stukjes. Verhit de olie in een pan en fruit er de ui en paprika in. Voeg de paprikapoeder toe en bak kort mee. Voeg de slagroom, het bouillonblokje en 125 ml water toe en breng aan de kook. Rasp de kaas. Neem de saus van het vuur en roer de kaas erdoor. Hou de saus warm. Kook de pasta beetgaar. Hak de peterselie fijn. Giet de pasta af en druppel de olijfolie er overheen. Bestrooi de pasta met zout en peper en verdeel hem over de borden. Giet de saus over de past en bestrooi met peterselie.