Ingrediënten

  400 gram cantharellen
  3 sjalotten
  50 gram achterham (1 stuk)
  400 gram pasta1
  zout en peper
  1 eetlepel olijfolie
  1 eetlepel bloem
  200 ml slagroom
  3-4 takjes basilicum

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Maak de cantharellen met droog keukenpapier schoon. Verwijder eventueel hardnekkig zand door ze kort af te spoelen en droog te deppen. Pel en snipper de sjalotten. Snij de ham in stukjes. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit de olie in een grote pan. Bak hierin de ham knapperig. Neem uit de pan. Bak de cantharellen en sjalotten in het braadvet al roerend ca. 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Bestuif de paddenstoelen met de bloem en bak de bloem kort mee. Blus al roerend af met 250 ml water en de slagroom. Breng aan de kook en laat ca. 5 minuten zachtjes doorkoken. Roer de ham door de saus. Breng op smaak met zout en peper. Giet de pasta af en meng hem met de saus. Garneer met blaadjes basilicum.