Ingrediënten
1 kip, in 8 stukken gesneden
125 gram mager varkensvlees, in dobbelstenen gesneden
125 gram kalfsvlees, in dobbelstenen gesneden
3 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook, fijngehakt
2 tomaten, in stukjes gesneden
250 gram doperwten
1 1/2 kop rijst
2 1/2 kop bouillon
1/4 theelepel saffraan
125 gram gepelde garnalen
125 gram mosselen
Bereidingswijze
Doe de kip een een paellapan en bak het goudbruin in de olijfolie. Voeg dan de knoflook en de tomaten toe en laat die een minuut meebakken.
Doe de doperwten, de rijst, de bouillon en de saffraan erbij. Breng het geheel aan de kook en laat het zonder deksel 4 minuten doorkoken. Bak de garnalen en de mosselen in een beetje olijfolie en schep ze vervolgens door de rijst. Zet de pan in een oven van 200 graden en laat alles 20 minuten doorbakken totdat het meeste vocht is opgenomen.
Recente reacties