Ingrediënten

  1 grote ui
  1 eetlepel bloem
  1/4 liter room
  3 eetlepels boter
 500 gram champignons (of andere paddenstoelen)
  1 bosje peterselie
  zout en peper

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in dunne plakjes. Pel de ui en snijd hem fijn. Hak de peterselie fijn. Verhit de boter in een grote platte pan en fruit de ui al roerend glazig. Doe de paddenstoelen erbij en laat ze onder af en toe omscheppen 5 minuten bakken tot de vloeistof die zich heeft gevormd is verdampt.
Strooi bloem over de paddenstoelen en laat dat onder voorzichtig doorroeren meebakken tot er belletjes op de bodem van de pan worden gevormd. Doe de peterselie erbij en room, let er op dat de room zo snel mogelijk door de bloem wordt gebonden, omdat de bloem anders kan aanbranden. Laat de paddenstoelen nog 5 a 10 minuten op een laag pitje pruttelen en breng ze dan op smaak met zout en peper.