Ingrediënten

  100 gram geitenkaas met korst, in stukjes
  20 gram boter, in blokjes
  4 grote scharreleieren
  zeezout
  2 flinke handen vol jong spinazie, ca 50 gram
  2 eetlepels olijfolie
  versgemalen zwarte peper
  2 eetlepels parmezaanse kaas, versgerasp

Bereidingswijze

Voor 2 personen.
Doe de spinazie in een pan met 1 eetlepel olie en laat in ca. 30 seconden op laag vuur licht slinken. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Trek de blaadjes voorzichtig van elkaar.
Roer de eieren los. Verwarm een koekenpan op hoog vuur. Doe er olie in als de pan zeer heet is. Voeg de boter toe en wacht tot die schuimt. Schenk het ei in de pan. roer het met een vork rond in de pan. Stop met roeren als het mengsel voor driekwart is gestold. Verdeel de geitenkaas en spinazie over de omelet. Betrooi met peper, zout en de parmezaanse kaas. Zet de omelet onder een matig hete grill tot de bovenkant net is gestold en de kaas goudgeel is.
Snij in punten en serveer direct met een gemengde groene salade en knapperig brood.