Ingrediënten

  2 laurierblaadjes
  1 eetlepel venkelzaad
  3 eetlepels gladde mosterd
  100 gram spekblokjes
  1 eetlepel boter
  1/2 wortel
  1/2 prei
  1 ui
  zout en peper
  2 eetlepels grove mosterd
  2 eetlepels maizena
  2 groentebouillonblokjes
  200 ml slagroom
  1 eetlepel poedersuiker

Bereidingswijze

Voor 4-6 personen. Pel de ui en snij hem in ringen. Was de prei en snij hem in grove stukken. Schil de wortel en snij hem in stukken. Verhit de boter in een grote pan en fruit er de ui, de prei, de wortel en de spekblokjes in. Voeg de gladde mosterd, het venkelzaad, de laurierblaadjes en de poedersuiker toe en roer goed door. Voeg 1,5 liter water, de slagroom en de bouillonblokjes toe aan het mengsel. Breng aan de kook en laat ca. 40 minuten trekken. Giet de soep door een zeef en breng opnieuw aan de kook. Meng de maizena met 2 eetlepels koud water en bind de soep tot de gewenste dikte. Breng de soep op smaak met de grove mosterd, zout en peper.