Ingrediënten

  5 brede plakjes katenspek
  5 plakjes bladerdeeg
  2 eetlepels grove mosterd
  100 cc room
  1 liter bouillon
  60 gram gezeefde bloem
  50 gram boter
  1 ei
  bloem (om werkbank te bestrooien)

Bereidingswijze

Voor 9 personen.
Neem een grote pan en zet verhit deze. Doe de boter in de pan en laat deze smelten, de boter mag niet verkleuren. Voeg de bloem toe aan de hete boter en roer met een lepel totdat de bloem helemaal door de boter zit. Laat het mengsel nu goed doorgaren. Voeg dan de koude bouillon scheut voor scheut bij het mengsel. Goed blijven roeren. Als het een mooie gebonden soep is geworden doe dan de mosterd erbij en roer dit erdoorheen. Als laatste room toevoegen.

Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestrooide werkbank tot een vierkant ten grote van de lengte van het spek. Snij er mooie lange banen van. Bestrijk de banen met het losgeklopte ei. Snij de plakken katenspek in de lengte doormidden. Wikkel de plakken spek strak om het deeg.
Leg de banen op een beboterde bakplaat en zet deze in een voorverwarmde oven op 180 graden ca. 10 minuten.