Ingrediënten

  1 bak verse mosselen (2 kg)
  1 ui
  1 teentje knoflook
  1 zakje bieslook (25 gram)
  1 zakje peterselie (30 gram)
  1 zakje kervel (15 gram)
  1 eetlepel boter
  1 visbouillontablet
  2 1/2 dl droge witte wijn
  1 bekertje crème fraîche (125 ml)

Bereidingswijze

Voor 2 personen.
Mosselen grondig wassen onder koud stromend water. Kapotte schelpen en open mosselen die na een ferme tik niet sluiten verwijderen. Ui en knoflook pellen en fijnsnipperen. Bieslook in stukjes van 1 cm knippen. Steeltjes van peterselie snijden, blad grof hakken. Kervelblaadjes van steeltjes plukken.
In pan boter verhitten, ui en knoflook ca 2 minuten zachtjes bakken. Bouillontablet boven pan verkruimelen. Wijn en crème fraîche erdoor roeren en 1 minuut meewarmen. Mosselen en kruiden in pan doen, deksel op pan leggen. Op hoog vuur mosselen in 5 a 8 minuten koken tot alle schelpen open zijn. Pan af en toe goed omschudden. Ongeopende schelpen verwijderen.