Ingrediënten
1 bak verse mosselen (2 kg)
1 ui
1 teentje knoflook
1 zakje bieslook (25 gram)
1 zakje peterselie (30 gram)
1 zakje kervel (15 gram)
1 eetlepel boter
1 visbouillontablet
2 1/2 dl droge witte wijn
1 bekertje crème fraîche (125 ml)
Bereidingswijze
Voor 2 personen.
Mosselen grondig wassen onder koud stromend water. Kapotte schelpen en open mosselen die na een ferme tik niet sluiten verwijderen. Ui en knoflook pellen en fijnsnipperen. Bieslook in stukjes van 1 cm knippen. Steeltjes van peterselie snijden, blad grof hakken. Kervelblaadjes van steeltjes plukken.
In pan boter verhitten, ui en knoflook ca 2 minuten zachtjes bakken. Bouillontablet boven pan verkruimelen. Wijn en crème fraîche erdoor roeren en 1 minuut meewarmen. Mosselen en kruiden in pan doen, deksel op pan leggen. Op hoog vuur mosselen in 5 a 8 minuten koken tot alle schelpen open zijn. Pan af en toe goed omschudden. Ongeopende schelpen verwijderen.
Recente reacties