Ingrediënten
4 koppen kippen bouillion
twee theelepels komijnezaad (of gemalen
4 thee lepels sambal
2 knolook tenen
2 fijngesneden wortels
1 fijngehakte ui
2 stelen selderij
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel peterselie
1 kop fijngesneden kip
2 eetlepels koriande
een kop rode (rose) linzen
300 gr blik kikker erwten
400 gram blik tommat
2 koppen water
halve theelepel tumeric
Bereidingswijze
Verhit olie in de pan. Sauteer ui, knoflook, komijnezaad en tumeric voor 1-2 minuten Voeg selderij, wortelambal toe en sauteer nog 3 minuten Voeg bouillion, water en tomaten toe Breng aan de kook Voeg Linzen toe en laat 15-20 minuten zachtjes koken Oureer de soep voeg kip en kikkererwten toe Voeg half van de kruiden toe Serveer met toefje kruiden en een apart bakje youghurt OVER HEERLIJK
Recente reacties