Ingrediënten

  4 koppen kippen bouillion
  twee theelepels komijnezaad (of gemalen
  4 thee lepels sambal
  2 knolook tenen
  2 fijngesneden wortels
  1 fijngehakte ui
  2 stelen selderij
  1 eetlepel olijfolie
  1 eetlepel peterselie
  1 kop fijngesneden kip
  2 eetlepels koriande
  een kop rode (rose) linzen
  300 gr blik kikker erwten
  400 gram blik tommat
  2 koppen water
  halve theelepel tumeric

Bereidingswijze

Verhit olie in de pan. Sauteer ui, knoflook, komijnezaad en tumeric voor 1-2 minuten Voeg selderij, wortelambal toe en sauteer nog 3 minuten Voeg bouillion, water en tomaten toe Breng aan de kook Voeg Linzen toe en laat 15-20 minuten zachtjes koken Oureer de soep voeg kip en kikkererwten toe Voeg half van de kruiden toe Serveer met toefje kruiden en een apart bakje youghurt OVER HEERLIJK