Ingrediënten

  250 gram macaroni
  zeezout en peper
  1 eetlepel olijfolie
  50 gram boter
  100 gram eekhoorntjesbrood of kastanjechampignons, in plakken
  200 ml slagroom
  100 gram blauwe kaas

Bereidingswijze

Voor twee tot vier personen.
Doe macaroni en olie in een grote pan met kokend water en zout en kook de pasta in 7-10 minuten beetgaar. Giet de pasta af en spoel hem onder koud water af om het overtollige zetmeel te verwijderen. Doe de pasta terug in de pan. Smelt de boter in een kleine koekenpan. Voeg de paddenstoelen toe en bak tot ze zacht en goudbruin zijn. Breng ze op smaak met peper. Verwarm de grill voor. Voeg de slagroom aan de macaroni toe, verkruimel twee derde van de blauwe kaas erboven en verwarm enkele minuten zachtjes tot de kaas gesmolten is. Breng op smaak met peper.
Doe de macaroni over in een ovenschaal en strooi de paddenstoelen en de rest van de kaas erover. Zet 2-3 minuten onder de hete grill tot het gerecht lichtbruin is en serveer.