Ingrediënten

  200 gram in dunne plakken voorgesneden roquefort
  1 bakje pecannoten (80 gram)
  zout en peper
  1/2 zakje formaggio da pasta (a 100 gr, Grozette)
  1 schaaltje haricots verts (150 gram)
  5 eetlepels olijfolie met basilicum
  1 citroen
  75 gram veldsla
  75 gram rucola

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Haricots verts schoonmaken en halveren. In ca. 4 minuten beetgaar koken. In zeef onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken.
Citroen schoonboenen en 2 theelepels schil eraf raspen. Citroen uitpersen en in een kom het sap met geraspte schil, olie en kaas tot dressing kloppen. Op smaak brengen met zout en peper.
Pecannoten grof hakken, in schaal veldsla, rucola en haricots verts met 2 eetlepels dressing en tweederde van de pecannoten mengen. Salade over vier borden verdelen. Roquefort erop leggen en de rest van de dressing erover sprenkelen. Garneren met de rest van de pecannoten.