Lauwwarme zeekraalsalade met geitenkaas

Ingrediënten

  4 sneetjes wit casinobrood
  1 zakje basilicum, 15 gram
  2 eetlepels droge witte wijn
  2 eetlepels olie
  100 gram zeekraal
  1 grote rode paprika
  zwarte peper
  125 gram verse geitenkaas, bijv. Chevre de Bellay

Bereidingswijze

Voor 4 personen
Paprika wassen, schoonmaken en in de lengte in dunne reepjes snijden. Zeekraal in zeef onder koud stromend water goed afspoelen. Laten uitlekken. In wok of grote koekenpan olie verhitten. Zeekraal en paprika al omscheppend ca 2 minuten bakken. Wijn toevoegen en groenten afgedekt ca 5 minuten op laag vuur verhitten. Basilicumblaadjes van takjes nemen, grote blaadjes halveren.
Pan van vuur nemen. Basilicumblaadjes door groenten scheppen en laten afkoelen tot lauwwarm. Intussen korstjes van brood snijden. Sneetjes brood roosteren. Groenten met vocht over vier borden verdelen. Geitenkaas erboven verkruimelen. Bestrooien met peper. Sneetjes brood diagonaal doorsnijden en op borden leggen.