Ingrediënten

  12 blaadjes witte gelatine
  200 gram mariabiscuits
  100 gram roomboter
  500 gram aardbeien
  1 perssinaasappel
  500 gram magere kwark
  200 gram witte basterdsuiker
  1 bekertje slagroom 250 ml
  4 eetlepels aardbeienjam
  1/2 eetlepel boter om in te vetten

Bereidingswijze

Benodigdheden: springvorm doorsnede 24 cm en een
keukenmachine.

In kom met koud water gelatine ca. 5 minuten weken. Met deegroller mariabiscuits verkruimelen en in kom doen. In pannetje boter smelten en met 2 eetlepels water door koekkruimels mengen. Springvorm licht invetten, kruimelmengsel over bodem verdelen en goed aandrukken.
Aardbeien wassen en kroontjes verwijderen. In keukenmachine 300 gram aardbeien pureren. Sinaasappel uitpersen en in pannetje sap zachtjes verwarmen. Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerend in warme sinaasappelsap oplossen. Mengsel even laten afkoelen.
In kom kwark, suiker, sinaasappelmengsel en aardbeienpuree door elkaar roeren. In andere kom slagroom stijfkloppen en door mengsel scheppen. Kwarkmengsel over kruimelbodem in springvorm verdelen en bovenkant gladstrijken. Taart in koelkast ca. 3 uur laten opstijven.
Rest van aardbeien halveren en op bovenkant van taart rangschikken. In pannetje aardbeienjam met 1 eetlepel water zachtjes verwarmen. Met kwastje aardbeien en kwark rijkelijk bestrijken met gelei.