Ingrediënten

  1/2 eiwit
  zout
  1 citroen
  2 theelepels oploskoffie
  2 eetlepels geraspte kokos
  2 eetlepels suiker
  85 gram bloem
  100 gram zachte boter

Bereidingswijze

Benodigdheden: bakpapier Voor ca. 30 stuks. Verwarm de oven voor, elektrisch 175 graden, hetelucht 150 graden. Meng de boter met de bloem, de suiker, de kokos, de oploskoffie en een snufje zout. Was de citroen met heet water, rasp de schil eraf en voeg hem toe aan het deeg. Halveer de citroen en knijp uit 1 helft het sap. Voeg het citroensap toe aan het deeg. Klop het eiwit kort los met een vork en meng door het deeg. Rol het deeg uit tussen 2 lagen bakpapier tot ongeveer 1/2 cm dik en leg het deeg 15 minuten in de koelkast. Steek rondjes uit het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes 15-20 minuten in de oven tot ze egaal goudbruin zijn.