Ingrediënten

  brood
  2 takjes peterselie
  2 eetlepels kappertjes
  1 gestoomde makreel
  zout en peper
  100 ml room
  1 knolselderij
  4 takjes tijm
  3 eetlepels olijfolie
  2 teentjes knoflook
  1 ui
  2 groentebouillonblokjes

Bereidingswijze

Extra benodigdheden: staafmixer Voor 4 personen. Los de bouillonblokjes op in 1 liter kokend water. Pel en snipper de ui en de teentjes knoflook. Fruit ze zacht in 1 eetlepel olie. Voeg de tijm toe. Maak ondertussen de knolselderij schoon en snij hem klein. Bak hem kort mee en blus af met de bouillon. Kook het geheel in 30 minuten gaar. Pureer met een staafmixer. Voeg de room toe. Breng de soep op smaak met zout en peper. Pluk het vlees van de makreel los met een vork. Verwijd het vel en de graatjes. Meng er de kappertjes doorheen. Roer de olijfolie erdoorheen en breng op smaak met zout en peper. Hak de peterselie grof en strooi hem over de soep. Serveer de makreel met geroosterd brood bij de soep.