Ingrediënten
300 gram kruimige aardappels, geschild en in stukken
15 (of iets minder) teentjes (roze) knoflook, gepeld
1 liter krachtige kippenbouillon
1 stukje chorizo (1 ons)
5 dl zonnebloemolie
2 dl slagroom
1 eidooier
bieslook, in stukjes geknipt
peper, zout en sereh (gemalen citroengras)
Bereidingswijze
Voor 4 personen.
Snij de chorizo in plakjes en snij de plakjes in kwartjes. Laat de zonnebloemolie heet worden in een hoge pan en frituur de chorizo in 40 seconden krokant, in twee porties. Laat uitlekken op keukenpapier en verkruimel de stukjes, als ze afgekoeld zijn, tussen je vingers.
Breng de bouillon aan de kook, doe er de knoflookteentjes en de aardappelstukjes bij en laat ze een half uur zachtjes doorkoken met het deksel op de pan.
Klop de eidooier door de slagroom. Haal de pan met bouillon van het vuur, doe het roommengsel bij de bouillon en pureer met een staafmixer tot een schuimige soep.
Breng op smaak met zout, peper en sereh en bestrooi met de bieslook en chorizokruimels.
Recente reacties