Ingrediënten
1 courgette
2 eetlepels fijngehakte lenteui
200 gram kipfilet
2 tabletten voor kippenbouillon
2 theelepels kerriepoeder
100 gram taug
4 plakjes citroen
Bereidingswijze
Voor 4 personen.
Rasp de geschilde courgette. Maak de lenteui schoon en snij in dunne ringetjes.
Breng 0,75 liter water aan de kook. Leg de kipfilets in het water en temper de hittebron. Pocheer de kipfilet in ongeveer 15 minuten gaar. Schep de kipfilet uit de pan en snij het vlees in kleine blokjes of smalle reepjes. Voeg de bouillontabletten en de kerriepoeder toe aan het water in de pan. Breng de bouillon aan de kook en voeg de geraspte courgette toe. Laat 1 minuut doorkoken en roer de kip, taug? en de lenteui door de soep.
Schep de soep in kommen en leg in elke kom een plakje citroen.
Tips:
Voeg aan de soep 100 gram gekookte, gepelde garnalen toe of roer een paar eetlepels kokosmelk door de soep
Recente reacties