Ingrediënten

  3 eetlepels extra vergine olijfolie
  1 sjalot, gesnipperd
  1/2 teentje knoflook, fijngehakt
  100 ml gevogeltefond
  200 gram risotto
  100 ml droge witte wijn
  50 gram creme fra?che
  50 gram mascarpone
  grof gemalen zwarte peper en zout
  10 gram imitatiekaviaar

Bereidingswijze

Voor 2 personen.
Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem. Fruit de sjalot en knoflook in de olie tot ze glazig zijn. Voeg de risotto toe. Roer goed door, zonder dat het mengsel verkleurt. Blus op hoog vuur af met de witte wijn.
Temper het vuur en laat de wijn rustig indampen. Roer de risotto regelmatig door. Breng de fond tegen de kook aan en haal van het vuur. Schenk de fond beetje bij beetje bij de risotto. Roer tot de fond is opgenomen is door de rijstkorrels.
Breng de risotto na ca 20 a 25 minuten op smaak met peper en zout. Roer de creme fra?che en de mascarpone erdoor. Schep voorzichtig wat kaviaar door de risotto. Verdeel over twee verwarmde borden en serveer direct.