Ingrediënten

  nootmuskaat
  zout en peper
  evt. 125 ml groentebouillon
  2 eetlepels boter
  4 takjes peterselie
  250 gram uien
  100 gram belegen kaas
  100 gram parmezaan
  1 liter melk
  500 gram boerenbrood (bij voorkeur 2-3 dagen oud)

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Snij het brood in kleine blokjes en week het brood ca. 1 uur in de melk. Rasp ondertussen de kaas. Pel de uien en snij ze in zeer dunne ringen. Hak de peterselie fijn. Meng het geweekte brood met de melk en de kaas. Verhit de boter in een grote pan en fruit de uien erin. Voeg het kaasmengsel toe en breng het geheel onder voortdurend roeren aan de kook. Laat het geheel al roerende 4-5 minuten koken op laag vuur tot de kaas gesmolten is en er een dikke soep ontstaat. Giet er eventueel wat groentebouillon bij wanneer de soep te dik is. Breng de soep op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Bestrooi de soep met de peterselie.