Ingrediënten

  2 rijpe tomaten, gehalveerd
  2 rijpe avocado
  8 grote bloemtortilla
  zout en versgemalen peper
  4-6 eetlepels verse koriander, fijngesneden
  10 lente-uitjes, in ringetjes
  1-3 rode pepers, zaad verwijderd, fijngesneden
  1 rode paprika, fijngesneden
  4 handenvol geraspte kaas, bijv. Cheddar of belegen kaas
  1 teentje knoflook, in plakjes
  4 mespuntjes komijnpoeder
  sap van 2 limoenen
  olijfolie
  1 1/4 dl zure room
  2 takjes verse munt, blaadjes geplukt
  sap van 1 citroen

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Meng de kaas, paprika, peper, de helft van de lente-ui en de helft van de koriander in een grote kom. Voeg wat zout en peper toe en verdeel het mengsel over 4 tortilla’s. Dek ze af met de andere tortilla’s, druk ze een beetje aan en leg ze apart. Pureer voor de quacamole de avocado’s, tomaat, knoflook, komijn en de andere helft van de koriander en lente-ui tot een grove pasta. Breng op smaak met zout, peper en limoensap en roer los met een beetje olijfolie.
Meng de zure room en munt door elkaar en breng op smaak met zout, peper en citroensap.
Bak de tortilla’s aan elke kant 1 minuut in een antiaanbakpan tot ze goudbruin zijn (je kunt een paar pannen tegelijk op het vuur hebben). Je kunt ze ook op een ingevette bakplaat in een hete oven knapperig en bruin bakken.
Snij ze in vieren en serveer ze met de quacamole, mintroom en een koud biertje.