Ingrediënten

  30 gram maizena
  16 Gamba
  30 gram maizena
  40 gram sesamzaad
  125 gram zelfrijzend bakmeel
  1/4 theelepel citroensap
  Beslag:
  90 gram honing
  olie om in te frituren
  2 1/2 dl water
  1 eetlepel olie

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Pel de gamba’s en maak ze schoon. Laat de staarten intact. Dep ze droog met keukenpapier en haal ze door de maizena. Rooster de sesamzaadjes in een koekenpan in 3 a 4 minuten op matig vuur goudbruin. Daarna direct uit de pan halen anders branden ze aan.
Beslag: zeef bakmeel en maizena in een kom en maak een kuiltje in het midden. Meng water, citroensap en olie en giet dit al roerend bij het bakmeel. Roer tot het beslag glad is.
Verhit de olie in een grote koekenpan. Doop een paar gambas in het beslag laat ze even uitlekken en leg ze met een tang of schuimspaan in de olie. Bak ze in 2-3 minuten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en houd ze warm.
Verwarm de honing in een grote pan (niet te heet laten worden). Doe de gamba’s bij de honing in de pan. Meng voorzichtig door met de pan te schudden. Leg ze op een schaal en bestrooi ze met sesamzaad. Serveer direct.