Ingrediënten

  200 gram bloem
  175 gram roomboter (niet te hard, niet te zacht)
  100 gram witte basterdsuiker
  1 ei
  3 eetlepels honing
  1 theelepel tijm
  zout

Bereidingswijze

Benodigdheden: taartvorm van 20 cm.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de taartvorm in en bestrooi die met wat bloem. Snij de boter in stukjes. Doe de bloem, boter, de suiker, de honing en wat zout in een kom en kneed de boel door elkaar. Maak er een mooie deegbal van. Leg die een kwartier in de koelkast.
Doe dan het deeg in de vorm en strijk de bovenkant glad. Klop het ei los en roer de tijm erdoor. Bak de koek 20 minuten, haal hem dan snel even uit de oven en bestrijk de bovenkant met het ei (niet te dik). Bak de koek in een kwartier verder gaar.
Laat de koek flink afkoelen voordat je hem aansnijdt.