Ingrediënten

  300 gram pijnboompitten
  120 gram zachte boter
  200 gram honing
  150-200 gram donkere basterdsuiker
  6 eieren
  5-6 plakjes bladerdeeg
  creme fra?che
  ingevette taartvorm
  bakpapier
  steunvulling

Bereidingswijze

Plakjes deeg op elkaar leggen en uitrollen tot cirkel van ca. 36 cm. Leg dit in een lage ingevette taartvorm. Bekleed met bakpapier en vul met steunvulling (bijv. rauwe spliterwten).
Bak 10 minuten op 180 graden. Verwijder de steunvulling en het bakpapier en zet nog 5 minuten terug in de oven. Klop de eieren los met de suiker, honing en boter. Roer de 150 gram pijnboompitten door de vulling en schep dit mengsel op de taartbodem. Bak de taart ongeveer 10 minuten in de oven op 170 graden. Strooi de rest van de pijnboompitten erover en bak nog 15-20 minuten tot het deeg gaar en bruin is.
Laat afkoelen en serveer met wat crème fraîche.