Ingrediënten

  2 bakjes gepelde Hollandse garnalen (a 100 gram)
 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
  1 eetlepel boter
  1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  2 grote kruimige aardappels
  2 visbouillontabletten
  4 eetlepels droge sherry
  1/2 doosje tuinkers
  1 ui

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Benodigdheden: staafmixer of keukenmachine.

Ui pellen en snipperen. Aardappels schillen en in blokjes van ca. 1 cm snijden. In pan boter verhitten en hierin ui en aardappelblokjes ca. 1 minuut zachtjes bakken. Tomatenpuree erdoor mengen. Bouillontabletten erboven verkruimelen en 8 dl. kokend water toevoegen. Soep 8-10 minuten laten koken tot aardappel gaar is.
Pan van vuur nemen en sherry, helft van garnalen en crème fraîche door soep roeren. Soep pureren. Pan weer op vuur zetten en soep nog even door en door verwarmen. Soep in vier diepe borden scheppen en rest van garnalen erover verdelen. Garneren met tuinkers.
Lekker met knapperig stokbrood.