Ingrediënten

  2 plakjes bladerdeeg
  1 tomaat
  1 eetlepel bieslook
  4 eetlepels geraspte kaas
  4 plakjes ham, bijv. Serranoham
  2 eieren
  zwarte peper uit de molen

Bereidingswijze

Voor 2 personen.
Benodigdheden: langwerpig ovenschaaltje 15 x 20 cm, ingevet (of twee eenpersoonsschaaltjes, doorsnede 10 cm).

Oven voorverwarmen op 200 graden. Ovenschaaltje bekleden met bladerdeeg en op enkele plaatsen met vork gaatjes in deeg prikken (dat voorkomt dat het deeg erg bol komt te staan). Tomaat in dunne plakjes snijden en op bladerdeeg leggen. Beetje peper erboven malen. Kruiden en helft van geraspte kaas over tomaat strooien.
Aan beide kanten op bladerdeeg bakje vormen van 2 plakjes ham (deze fungeren als ‘bakring’ voor ei). Rest van kaas over ham verdelen. Voorzichtig ei boven ham breken, dooier moet heel blijven en mooi in midden liggen.
Ovenschaaltjes op rooster in het midden van de oven zetten en ca 15 minuten bakken, tot ei gestold is en bladerdeeg bruin en krokant. Schaaltje uit oven nemen, even laten staan en eiertaartjes dan voorzichtig uit het schaaltje nemen. Bovenkant bestrooien met beetje zout en peper. Direct serveren.