Ingrediënten

  1 1/2 eelepel (balsamico) azijn
  1 krop ijsbergsla
  3 1/2 eetlepel (olijf) olie
  zout en peper
  1 eetlepel paneermeel
  4 druppels citroensap
  1 eetlepel tomatenketchup
  1 theelepel Dyon mosterd
  1 eierdooier
  1 bakje Hollandse garnalen (100 gram)
  180 gram kipfilet
  1 sjalotje
  1 takje peterselie
  1 zakje verse dragon
  1/2 zakje verse basilicum

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Oven voorverwarmen op 150 graden C. of gasovenstand 2. Sjalotje pellen en fijnsnipperen. Kipfilet in kleine stukjes snijden. In kom kipfilet, sjalotje, garnalen, eierdooier, mosterd, tomatenketchup, citroensap, paneermeel, zout en peper mengen. Mengsel tot 4 platte hamburgers vormen.
In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten en hamburgers ca. 4 minuten bakken, halverwege voorzichtig keren. Hamburgers op bakplaat leggen en in midden van oven ca. 10 minuten bakken.
Intussen sla in grove repen snijden, wassen en uitslaan. In kom azijn en rest van olie tot dressing kloppen. Peterselie, dragon en basilicum erboven fijnknippen en erdoor kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. Sla erdoor mengen. Sla over vier borden verdelen. Hamburger erop leggen. Serveren met warme broodjes.