Ingrediënten

  1 1/2 eetlepel olijfolie
  1 dunne lenteui (inclusief lichtgroene blad) fijngesneden
  6 eetlepels fijngesneden peterselie
  250 gram ricotta
  1 bosje verse groene asperges
  1 1/2 eetlepel droge witte wijn
  fijn zeezout en vergemalen zwarte peper

Bereidingswijze

Voor 2 personen.

Schil het onderste gedeelte van de aspergestengels heel dun met een dunschiller en snij het uitgedroogde uiteinde weg. Kook de asperges in ruim kokend en goed gezouten water beetgaar in 5-8 minuten (afhankelijk van de dikte van de asperges). Schep ze met een schuimspaan uit het kookvocht en laat ze uitlekken op een theedoek.
Roer intussen de ricotta los met een vork en meng er peterselie, ui, olijfolie en witte wijn door. Breng de dikke saus op smaak met zeezout en maal er royaal zwarte peper over.
Schik de asperges op een platte schaal en serveer ze lauwwarm. Geef de ricotta er apart bij.