Ingrediënten

  3 bosuitjes
  olijfolie
  2 teentjes knoflook
  500 gram trostomaatjes
  250 gram sjalotten
  1 bos groene asperges
  peper en zout
  1 kg vastkokende aardappels
  3 gele paprika
  1 heel stuk zalmfilet (800 gram tot een kilo)
  150 gram witte boterhammen zonder korst
  1 bosje gemengde kruiden (peterselie, kervel, basilicum)
  75 gram pijnboompitten
  2 eieren

Bereidingswijze

Voor 6-8 personen.
Benodigdheden: slagerstouw

Maak eerst de vulling voor de zalm. Hak het brood en de kruiden fijn. Snij de bosuitjes fijn. Meng dit samen met de eieren, pijnboompitten, zout en peper met de hand goed door elkaar. Snij de zalmfilet over de lengte in zodat je hem een beetje uit kunt klappen.
Leg de vulling op de zalm en vouw de zalm weer dicht. Bind de zalm met slagerstouw op als een vleesrollade. Was de aardappels en groenten en snij ze in grove stukken (aardappels met schil).
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de aardappels, knoflook en sjalotten op de bakplaat, besprenkel met olijfolie en zet ze 40 minuten in de oven.
Neem de bakplaat uit de oven en doe alle groenten erbij, bestrooi met peper en zout. Zet de bakplaat nog 15 minuten in de oven.
Leg nu de zalmrollade op de groenten en bestrooi met peper en zout. Laat de rollade 15 minuten in de oven staan. Neem de plaat uit de oven en dek hem af met aluminiumfolie.
Laat alles even 10 minuten rusten en serveer het op een grote schaal. Verwijder het slagerstouw pas aan tafel en snij de rollade in mooie plakken.