Ingrediënten

  4 dikke zelfgesneden boterhammen (bijv. donker meergranen)
  3 eetlepels olijfolie
  grof zeezout
  1/2 appel (bijv. Goudrenet)
  250 gram gemengde paddenstoelen, in grove repen
  1 teentje knoflook, fijngesneden
  1 eetlepel sojasaus
  2 eetlepels peterselie, fijngesneden

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bedruppel het brood met olijfolie en strooi er zout over. Bak het brood in de oven in 10 minuten bruin en krokant. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snij hem in luciferdikke reepjes. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de paddenstoelen, appel, knoflook en sojasaus op hoog vuur in 5 tot 7 minuten bruin en gaar. Schep de helft van de peterselie erdoor. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Verdeel het mengsel over het brood en bestrooi met de rest van de peterselie.