Ingrediënten

  1 bosje lente-ui, in dunne ringen
  ca 2 cm verse gember, fijngehakt
  1 teen knoflook, fijngehakt
  arachideolie
  300 gram basmati-rijst
  650-700 ml visbouillon (van tablet)
  2 blaadjes djeroek poeroet (toko)
  1 theelepel zout
  300 gram krab (blik of vers, gekookt)
  300 gram peultjes, doperwtjes, tuinboontjes
  1 rode ui, in dunne ringen
  koriander, fijngehakt

Bereidingswijze

Voor vier personen.
Fruit lente-ui, gember en knoflook in de olie. Schep de rijst erbij en roer goed door. Voeg de bouillon, djeroek poeroet en 1 theelepel zout toe en roer goed door. Doe het deksel op de pan en laat de rijst op middelhoog vuur gaar worden en al het vocht opnemen. Voeg evt. nog een scheutje water toe als de rijst droogkookt.
Pluis intussen de krab uit (of haal de krab uit het blik en laat hem uitlekken). Maak de groente schoon en kook beetgaar. Haal de rijst van het vuur, schep de krab erdoor en verdeel over vier borden of 1 schaal. Schep de groente erover en garneer met ui en koriander.