Ingrediënten

  zout
  50 gram cacao
  200 gram pitloze rode druiven
  200 gram zelfrijzend bakmeel
  4 eieren, losgeklopt
  200 gram suiker
  200 gram roomboter, op kamertemperatuur

Bereidingswijze

Extra benodigdheden: cakevorm (24 cm), ingevet en met bakpapier bekleed. Voor 20 plakken. Verwarm de oven voor op 175 graden. Klop de boter met de suiker luchtig. Voeg al kloppend beetje voor beetje de losgeklopte eieren toe. Mix er tenslotte het zelfrijzend bakmeel en een mestpunt zout door tot het geheel een glad beslag is. Schep de druiven erdoor. Doe de helft van het deeg in een ander kom en roer de cacao erdoor. Schep de twee kleuren beslag in de cakevorm en roer het met een lepel 1 keer door, zodat er een gemarmerd effect ontstaat. Bak de cake in 50-55 minuten gaar. Haal hem meteen ui de vorm en laat hem afkoelen op een rooster. Snij de cake in dikke plakken.