Ingrediënten

  2 eieren, losgeklopt
  175 gram verse geitenkaas
  1 bakje ricotta (240 gram)
  Boter om in te vetten
  2 eetlepels fijngehakte basilicum
  12 grote spinaziebladeren, gewassen en zonder steeltjes
  zout en peper
  3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  3 eetlepels grofgehakte walnoten

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet vier individuele souffléschaaltjes in met ruim boter. Vermeng de ricotta goed met de geitenkaas, eieren, Parmezaanse kaas, walnoten, basilicum en zout en peper. Bekleed de schaaltjes met 3 spinaziebladeren. Schep het ricottamengsel in de schaaltjes. Vul ze voor ? en zet ze 30 minuten in de oven. Laat 5 minuten afkoelen.
Plaats elk schaaltje op een klein bord en keer het om. Snijd eventueel overlappende spinaziebladeren weg. Tik op de bodem van de schaaltjes zodat de inhoud loslaat. Verwijder het schaaltje (als het goed is laat het gemakkelijk los). Serveer direct.