Ingrediënten

  een derde deel van een komkommer
  halve groene paprika
  20 gram brood
  1 teen knoflook
  1 kg tomaten
  1 deciliter olijfolie
  0,1 deciliter wijnazijn
  zout naar smaak

Bereidingswijze

Week het brood in water. “Mix” de tomaten, komkommer, paprika, knoflook en het brood met een staafmixer. Zeef de massa (druk eventueel de massa door de zeef, om hem fijner te maken). Voeg zout, olie en azijn toe en mix. Doe er
een beetje water bij om de juiste consistentie te berijken. Koel in de koelkast. De gazpacho wordt soms gedronken en is dan erg “dun” en soms is hij was “dikker” – dat hangt van de persoonlijke smaak af. Roer door onmiddelijk voor het serveren.
Als garnering kunnen tomaten, paprika, komkommer en brood in kleine dobbelsteentjes gesneden worden. Aan tafel, als de gazpacho gegeten wordt, kan ieder naar smaak een beetje hiervan toevoegen.