Ingrediënten

  2 eetlepels olie
  2 eetlepels groene currypasta
  1 blik kokosmelk, 400 ml, ongeschud
  1/2 limoen
  2 eetlepels donkere basterdsuiker
  2 eetlepels vissaus
  1 zak reuzengarnalen (diepvries, 500 gram) ontdooid
  15 gram basilicum, fijngesneden

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Verhit de olie in een braadpan en fruit de currypasta op laag vuur. Schep voorzichtig 4 eetlepels van de bovenste room van de kokosmelk erbij en bak het geheel ongeveer 4 minuten. Boen intussen de limoen schoon, rasp er 1/2 theelepel groene schil vanaf en pers de limoen uit. Voeg de basterdsuiker, de vissaus, de rest van de kokosmelk en het limoensap toe en laat het geheel nog 5 minuten zachtjes koken. Kook de garnalen 4-5 minuten mee, tot ze helemaal roze zijn. Bestrooi voor het serveren de curry met de limoenrasp en het basilicum. Lekker met rijst.