Ingrediënten

  1 1/2 dl kokosmelk
  3 lente-uitjes, in ringen
  3-4 gedroogde chilipepers, verkruimeld
  2 sjalotjes, fijngesneden
  1/2 theelepel gemalen koriander
  1/2 theelepel gemalen komijn
  2 teentjes knoflook, fijngesneden
  3 eetlepels olie
  600 gram grote rauwe Chinese garnalen, ongepeld of 350 gram grote gepelde gekookte garnalen
  3 limoenblaadjes, heel fijngesneden
  2 eetlepels fijngehakte ongezoute pinda
  1-2 eetlepels vissaus
  2-3 eetlepels grofgesneden (Thaise) basilicum

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Pel de rauwe garnalen, maar laat het staartstukje zitten. Verwijder de zwarte darm aan de rugkant van de garnaal en snijd de garnalen tot aan het staartstukje door. Bak de rauwe garnalen 2-3 minuten in 1 eetlepel olie, schep ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de knoflook, komijn, koriander, sjalot en chilipepers ongeveer 3 minuten. Voeg kokosmelk, lente-ui, limoenblad en pinda’s toe en laat het mengsel op zacht vuur zo’n 4 minuten koken.
Breng het gerecht op smaak met vissaus. Roer de garnalen door de saus en verwarm ze nog even. Strooi voor het serveren de basilicum erover.