Ingrediënten

  20 gamba’s
  400 gram broccoli
  400 gram spaghetti
  1 bosje peterselie
  4 eetlepels olijfolie
  4 eetlepels creme fraiche
  2 teentjes knoflook
  zout, peper

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Pel de gamba’s en verwijder het zwarte rugnerfje. Kook de spaghetti met wat zout beetgaar. Maak de broccoli schoon en verdeel hem in kleine roosjes. Kook de broccoli 1 minuut in heet water. Neem de broccoli uit de pan en laat deze schrikken onder koud stromend water.
Verwarm intussern 2 eetlepels olijfolie en bak de gamba’s al omscheppend 5 minuten totdat ze mooi lichtroze van kleur zijn. Pel en snipper de knoflook. Neem de pan met de gamba’s van het vuur en voeg er de helft van de gesnipperde knoflook bij.
Giet de spaghetti af en voeg 2 eetlepels olijfolie, de room en de rest van de knoflook, de broccoli en ruim peper toe.
Verdeel de pasta over de borden en leg de gamba’s erop. Snij de peterselie fijn en bestrooi het geheel hiermee.