Ingrediënten

  450 gram stevige tomaten
  1 blik artisjokkenharten (400 gram)
  300 gram salami
  1 grote ui
  10 groene olijven
  300 gram fusille (spiraalmacaroni)
  2 eetlepels olijfolie
  1 ? eetlepel pesto
  peper en zout
  parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Tomaten inkruisen en even in kokend water onderdompelen, onvellen en in partjes snijden. Artisjokkenharten afgieten en in stukjes snijden. Salami in pakken en dan in dunne reepjes snijden. Ui pellen en snipperen. Olijven in plakjes snijden.
Ondertussen de pasta koken. In braadpan olie verhitten, ui in 3 minuten zachtjes bakken, salami toevoegen en in 4 minuten al omscheppend bruin en knapperig bakken. Artisjokken en tomaten toevoegen en in 2 minuten door en door heet laten worden. Pasta afgieten en pesto erdoor roeren. Pasta en olijven door salamimengsel scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Over borden verdelen en bestrooien met Parmezaanse kaas.