Ingrediënten

  4 forellen
  1 citroen
  1/2 zakje verse peterselie
  2 sneetjes oud witbrood
  50 gram Ardennerham
  zout en peper
  3 eetlepels bloem
  75 gram boter

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Ham in stukjes snijden. Korstjes van brood snijden in brood verkruimelen. In kopje peterselie fijnknippen. Citroen uitpersen.
Vier borden voorverwarmen. Forellen bestrooien met zout en peper, ook in buikholten. Forellen door bloem wentelen. In grote koekenpan 50 gram boter verhitten en forellen in ca. 8 a 10 miuten op halfhoog vuur bruin en gaarbakken.
Intussen in steelpan rest van boter verhitten. Broodkruim erdoor scheppen en in ca. 3 minuten goudbruin bakken. Ham erdoor scheppen en ca. 1/2 minuut meeverwarmen. Van vuur af peterselie erdoor scheppen.
Forellen op warme borden leggen. Broodkruim met ham en peterselie erover scheppen. Citroensap erover sprenkelen.