Ingrediënten
4 (kalfs)entrecotes (ca 150 gram per stuk)
versgemalen peper en zout
6 eetlepels olijfolie
2 citroenen
2 sneetjes witbrood (niet te vers)
2 teentjes knoflook, gesnipperd
2 eetlepels pijnboompitten
400 gram tagliatelle
100 gram geraspte Parmezaanse kaas
2 eetlepels gehakte peterselie.
Bereidingswijze
Voor 4 personen.
Bestrooi het vlees met de peper en zout en bestrijk ze dun met olijfolie. Boen de citroenen schoon onder heet water. Rasp 2 theelepels van de schil en pers de citroenen. Verkruimel het brood en meng het kruim met de citroenrasp.
Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin de knoflook en pijnboompitten goudbruin. Voeg het brood-citroenmengsel toe en bak het lichtkrokant. Dit is de citroengremolata. Kook de pasta beetgaar. Rooster intussen in een hete grillpan de entrecotes ca 3 minuten per kant. Schep 50 ml citroensap en de rest van de olijfolie met de kaas door de tagliatelle. Serveer de pasta bestrooid met citroengremolata en peterselie bij de entrecotes.
Recente reacties