Ingrediënten

  4 (kalfs)entrecotes (ca 150 gram per stuk)
  versgemalen peper en zout
  6 eetlepels olijfolie
  2 citroenen
  2 sneetjes witbrood (niet te vers)
  2 teentjes knoflook, gesnipperd
  2 eetlepels pijnboompitten
  400 gram tagliatelle
  100 gram geraspte Parmezaanse kaas
  2 eetlepels gehakte peterselie.

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Bestrooi het vlees met de peper en zout en bestrijk ze dun met olijfolie. Boen de citroenen schoon onder heet water. Rasp 2 theelepels van de schil en pers de citroenen. Verkruimel het brood en meng het kruim met de citroenrasp.

Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin de knoflook en pijnboompitten goudbruin. Voeg het brood-citroenmengsel toe en bak het lichtkrokant. Dit is de citroengremolata. Kook de pasta beetgaar. Rooster intussen in een hete grillpan de entrecotes ca 3 minuten per kant. Schep 50 ml citroensap en de rest van de olijfolie met de kaas door de tagliatelle. Serveer de pasta bestrooid met citroengremolata en peterselie bij de entrecotes.