Ingrediënten

  sap van 3 citroenen
  rasp van 3 citroenen
  600 gram ricotta
  200 gram kristalsuiker
  4 eieren
  2 eidooiers
  200 gram creme fraiche
  350 gram mascarpone
  2 eetlepels citroenessence
  1 ciabatta (voor broodkruim)
  50 gram pijnboompitten

Bereidingswijze

Extra benodigdheden: ingevetten springvorm met doorsnede van 26 cm.

Maak broodkruim door 1 ciabatta zonder korst in kleine stukken te scheuren en deze fijn te malen in de keukenmachine. Leg dit vervolgens op bakpapier op een bakplaat en zet 10 minuten in een oven van 180 graden (of tot het licht knapperig Is).

Verwarm de oven voor op 150 graden. Meng het citroensap met de citroenrasp en laat 10 minuten staan. Klop de ricotta met de suiker glad. Voeg al kloppend een voor een de eieren en de eidooiers toe. Voeg creme fraiche toe en spatel er ten slotte het citroenmengsel door met de mascarpone en citroenessence. Strooi het broodkruim in de vorm zodat die rondom is bedekt. Schenk de vulling erin en strooi de pijnboompitten erover. Bak de taart 45 minuten in de voorverwarmde oven tot hij net gaar maar nog wiebelig is. Laat hem afkoelen en neem hem uit de vorm.