Ingrediënten

  1 blik bosbessen (200 gram, Jonker Fris)
  1 1/2 eetlepel ma?zena
  2 dl zure room
  500 gram volle kwark
  100 gram suiker
  3 eieren
  1 citroen
  125 gram boter + boter voor invetten
  125 gram volkorenbiscuits
  45 gram amandelschaafsel

Bereidingswijze

Benodigdheden: mixer, springvorm, doorsnede 22 cm.

Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin. Verkruimel de biscuits zeer fijn. Laat de boter smelten en meng het met de biscuits en de amandel.
Vet de springvorm in, verdeel het koekmengsel over de bodem en druk het aan. Zet de vorm tot gebruik in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 165 gram. Was de citroen en rasp de schil. Pers de citroen uit. Mix de eieren los met de suiker en roer dit door de kwark, zure room, citroenrasp en 4 eetlepels citroensap.
Los de ma?zena op in 1 1/2 eetlepel koud water en mix het door het kwarkmengsel. Laat de bosbessen uitlekken en waar het vruchtennat.
Schep de bosbessen door het kwarkmengsel en verdeel dit over de taartbodem. Schenk ca. 2 eetlepels vruchtennat over de taart.
Laat de taart midden in de oven in ca. 70 minuten gaar (net stevig) worden.
Laat de taart koud worden in de koelkast.